افزایش تعامل کاربر

تعامل با کاربر همچنان یکی از بزرگترین چالش‌ها برای برندها، به ویژه برنامه‌های تلفن همراه است. در حالی که جذب مخاطب و کاربر به خودی خود دشوار است، نگه داشتن کاربران جدید در زمانی که رقابت زیادی برای جذب آن‌ها وجود دارد، دشوارتر است. به دنبال تأثیرات همه‌گیری کرونا، مشارکت اپلیکیشن‌ها در سال‌های پس از آن به طور پیوسته کاهش یافته است. طبق آمار Statista، تعامل اپلیکیشن‌ها از سال 2020 تا 2021 تنها 7 درصد افزایش داشته؛ در حالی که در سال‌های 2019 تا 2020 افزایش 30 درصدی را تجربه کرده بود. 

یکی از دلایل کاهش تعامل کاربر، کاهش میانگین توجه آن‌ها است. مردم هر روز با اپلیکیشن‌های مختلفی آشنا شده و از آن‌ها استفاده می‌کنند که این امر باعث می‌شود تا برندها در بازار اشباع شده قرار بگیرند. با این حال، راه‌هایی برای افزایش تعامل با کابر و متمایز کردن خود از سایر اپلیکیشن‌ها و برندها با تجربه‌ای منحصربه‌فرد و متقاعدکننده وجود دارد.

تعامل کاربر چیست؟ 

تعامل با کاربر سطح تعامل، مشارکت و علاقه کاربران به یک محصول، خدمات یا محتوا است که رضایت، وفاداری و سرمایه‌گذاری آنها را در آن محصول نشان می‌دهد. این یک معیار کلیدی برای اندازه‌گیری ارتباط کاربر با یک نام تجاری و پیشنهادات آن است.

چرا تعامل کاربر مهم است؟

تعامل کاربر به دلایل مختلف، به ویژه در زمینه محصولات دیجیتال، خدمات و بازاریابی مهم است. در ادامه با دلایل اهمیت افزایش تعامل کاربر در کسب و کارهای مختلف آشنا می‌شویم. 

حفظ مشتری

افرایش تعامل کاربر و جذب کاربران احتمال ادامه استفاده از یک محصول یا خدمات را افزایش می‌دهد که منجر به افزایش نرخ حفظ مشتری می‌شود. حفظ مشتریان مقرون به صرفه‌تر از به دست آوردن مشتریان جدید است.

رضایت کاربر

افرایش تعامل کاربر به رضایت بیشتر کمک می‌کند، زیرا کاربران احساس ارزشمندی و مشارکت می‌کنند. کاربران راضی به احتمال زیاد یک محصول یا خدمات را به دیگران توصیه می‌کنند و پایگاه مشتری را از طریق بازاریابی دهان به دهان گسترش می‌دهند.

رشد درآمد

کاربران درگیر تمایل بیشتری به خرید، مشترک شدن در خدمات یا خریدهای درون برنامه‌ای دارند که منجر به افزایش درآمد می‌شود. علاوه‌براین، کاربران درگیر به احتمال زیاد از بیش فروشی و فروش متقابل استقبال می‌کنند.

وفاداری به برند

افزایش تعامل کاربر به ایجاد ارتباط عاطفی بین کاربر و برند کمک می‌کند. این ارتباط عاطفی می‌تواند منجر به افزایش وفاداری به برند شود، به طوری که کاربران احتمالاً همان برند را برای خریدهای بعدی انتخاب می‌کنند.

بازخورد و بهبود

کاربران درگیر با یک برند بازخورد ارزشمندی ارائه می‌کنند و به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهند تا زمینه‌های بهبود را شناسایی کرده و پیشنهادات خود را بر اساس آن تنظیم کنند. این موضوع می‌تواند منجر به ارائه محصولات و خدمات بهتر شده که به نوبه خود باعث جذب کاربران بیشتری می‌شود.

کاهش نرخ ریزش

کاربران متعهد، کمتر احتمال دارد استفاده از یک محصول یا خدمات را متوقف کنند که این امر باعث کاهش نرخ ریزش می‌شود. نرخ ریزش کمتر به طور مثبت بر ارزش طول عمر مشتری و پایداری کلی کسب و کار تأثیر می‌گذارد.

قابلیت مشاهده آنلاین

افزایش تعامل کاربر، به ویژه در شبکه‌های اجتماعی، می‌تواند منجر به افزایش دید و بهبود رتبه‌بندی موتورهای جستجو شود. این موضوع به هدایت ترافیک ارگانیک بیشتر به وب سایت‌ها و سایر کانال‌های دیجیتال کمک می‌کند.

مزیت رقابتی

افزایش تعامل کاربر می‌تواند یک برند را از رقبای خود متمایز کند و مزیت رقابتی ایجاد کند. کاربران درگیر اغلب به حامیان برند تبدیل می‌شوند و آن را در شبکه‌های خود تبلیغ می‌کنند که منجر به افزایش آگاهی کلی از برند می‌شود. 

نحوه اندازه‌گیری تعامل کاربر

برای اینکه احساس بهتری نسبت به تعامل کاربر داشته باشید، معیارهای خاصی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا اثربخشی تجربه کاربری مخاطب را در برنامه و وب سایت اندازه‌گیری کنید. این معیارها شامل موارد زیر است:

  • نرخ پرش: یکی از معیارهای اصلی برای پیگیری عملکرد کاربر در کمپین‌ها، نرخ پرش است. این معیار سرعت خروج کاربران از یک سایت را پس از ورود به آن از طریق نتایج موتور جستجو می‌سنجد. اگر نرخ پرش بالا باشد، نشان دهنده تجربه کاربری ضعیف است که باعث می‌شود کاربران پیش از درگیر شدن با برند از آن دور شوند. در صورتی که نرخ پرش یک سایت بالا باشد، برای افزایش تعامل کاربر باید در استراتژ‌ی‌های بازاریابی و تبلیغات بازنگری صورت بگیرد.
  • زمان ماندگاری در صفحه: میانگین زمان ماندگاری در صفحه، زمانی را که کاربران در یک صفحه در وب سایت یا برنامه صرف می‌کنند، نشان می‌دهد. هرچه افراد زمان بیشتری را در یک صفحه بگذرانند، نشان می‌دهد که محتوا از جذابیت لازم برای افزایش تعامل کاربر برخوردار است. 
  • زمان سشن: میانگین مدت زمان سشن، مدت زمانی است که هر کاربر در برنامه یا وب‌سایت در بیش از یک صفحه صرف می‌کند. این معیار زمانی محاسبه می‌شود که پس از یک دوره مشخص، دیگر فعالیتی از سوی کاربر وجود نداشته باشد. بهتر است میانگین زمان سشن برای یک سایت بالا باشد، زیرا نشان می‌دهد که افراد تا چه حد نقاط عمیق‌تر از نقطه تماس اولیه را کاوش می‌کنند.
  • نرخ تبدیل (CR): یکی از معیارهایی که به منظور افزایش تعامل کاربر اندازه‌گیری می‌شود، نرخ تبدیل است. نرخ تبدیل، تعداد کاربرانی را نشان می‌دهد پس از ورود به سایت به مشتری تبدیل شده یا اقدامی را انجام می‌دهند که صاحبان کسب و کار انتظار دارند.  

چه استراتژی‌هایی برای افزایش تعامل کاربر وجود دارد؟

برای افزایش تعامل کاربر یک برند استراتژی‌های متعددی وجود دارد که در ادامه با این استراتژی‌ها و ویژگی‌های هر کدام آشنا می‌شویم.

جلب توجه کاربران در نگاه اول

هنگامی که کاربران برای اولین بار با وب سایت یا برنامه روبرو می‌شوند، برای افزایش تعامل کاربر باید بلافاصله توجه آنها را با تصاویر چشم‌نواز و محتوای جذاب جلب کرد. یکی از بهترین راه‌ها برای انجام این کار، ایجاد یک فرآیند نصب جذاب است که کاربران جدید را با محصول شما آشنا می‌کند. در واقع باید از ارائه تجربه تعاملی منحصر به فرد به کاربران اطمینان حاصل کرده و آن‌ها را با وب‌سایت یا برنامه درگیر کرد.

از شخصی‌سازی استفاده کنید

شخصی‌سازی یکی از استراتژی‌هایی است که محتوا را برای اکثر کاربران جذاب می‌کند. اگر یک کسب و کار تجربه کاربری گسترده و عمومی ارائه دهد، ممکن است محتوای تولید شده به اندازه رقبا که از شخصی‌سازی استفاده کرده‌اند، جذابیت نداشته باشد. با تقسیم‌بندی مخاطبان به گروه‌های مختلف، می‌توان به راحتی تجربه مخاطب را شخصی‌سازی کنید.

محتوای تعاملی و جذاب ایجاد کنید

یکی از عناصر حیاتی برای افزایش تعامل کاربر، ایجاد محتوای جذاب با کیفیت بالا است. شما می‌توانید با انواع مختلفی از محتوا بر اساس آنچه مخاطبان شما دوست دارند به این هدف برسید. 

شخصی‌سازی کانال‌های ارتباطی کاربر

به منظور افزایش تعامل کاربر در شخصی‌سازی تجربه کاربری، مطمئن شوید که این امر به همه کانال‌های ارتباطی گسترش می‌یابد. می‌توانید این کار را در همه کانال‌ها، از جمله ایمیل، پیامک‌ها، یادآورهای درون‌برنامه و موارد دیگر انجام دهید. اگر کاربران احساس کنند که شما به صورت مستقیم با آن‌ها صحبت می‌کنید، احساس می‌کنند با برند شما ارتباط بیشتری دارند. 

ارائه کمک در محل/برنامه

برای اطمینان از اینکه کاربران بیشترین بهره را از وب‌سایت یا برنامه شما ببرند و همچنین به منظور افزایش تعامل کاربر، منابع زیادی را ارائه کنید که آن‌ها را راهنمایی کند. این کار از گم شدن کاربران در هر نقطه از تجربه کاربری جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید به اشکال مختلف پشتیبانی ارائه دهید. این کار به کاربران امکان می‌دهد تا به صورت مستقیم از افراد واقعی در تیم خدمات مشتری شما پاسخ دریافت کنند.

یک تجربه کاربری بی عیب و نقص ایجاد کنید

به منظور افزایش تعامل کاربر، کشف کنید که کدام حوزه‌های تجربه کاربری باعث می‌شوند افراد از وب سایت خارج شوند. ممکن است متوجه شوید که برخی از آن‌ها در یک نقطه خاص در طول سفر کاربر وب سایت یا برنامه را ترک می‌کنند و به شما امکان می‌دهد آن را برای عملکرد بهتر، بهینه کنید. با ردیابی معیارهای مختلف مربوط به تعامل کاربر، از جمله میانگین مدت سشن، زمان ماندگاری در صفحه، نرخ پرش و نرخ تبدیل مؤثر بودن تجربه کاربری را مورد بررسی قرار داد.

جمع‌آوری داده‌های کاربر برای درک نیازهای آن‌ها

جمع‌آوری داده‌های مختلف در مورد کاربران می‌تواند به شما احساس بهتری نسبت به افزایش تعامل کاربر بدهد تا بتوانید در مورد وب‌سایت یا برنامه خود، بینش‌های عملی بدست‌ آورید. این داده‌ها را می‌توان از منابع مختلفی به دست آورده و سازماندهی کرد تا بتوان نیازهای کاربران را به بهترین شکل درک کرد.

شناسایی و بهینه‌سازی محتوا با نرخ تعامل پایین

یکی از استراتژ‌ی‌های افزایش تعامل کاربر، این است که در صورت مشاهده محتوایی که عملکرد آن مطابق انتظار نبوده، برای بهینه‌سازی آن زمان صرف کنید. محتوای شناسایی شده را به دقت بررسی کرده و تعیین کنید که چه کمبودی دارد. 

ویژگی‌های محصول را در محتوای خود قرار دهید

یک محصول ممکن است دارای ویژگی‌هایی باشد که کاربران از آن اطلاعی نداشته باشند؛ همچنین ممکن است بخواهید ویژگی‌های جدیدی به آن اضافه کنید. در هر صورت یکی از راه‌های افزایش تعامل کاربر این است ویژگی‌های یک محصول را به صورت کامل ارائه دهید. برای این کار ابزارهای مختلفی وجود دارد که می‌توانید مورد استفاده قرار دهید. 

کلام پایانی

در تجارت الکترونیک، جذب کاربران جدید همچنان اهمیت دارد، اما باید بر روی این کاربران سرمایه‌گذاری کنید تا نتایج واقعی به دست آورده و درآمد کسب و کار خود را افزایش دهید. با رویکرد صحیح، می‌توان به افزایش تعامل کاربر دست پیدا کرده و اطمینان حاصل کرد که کاربران به جای رقبایی که تجربیات پایین‌تری ارائه می‌دهند، شما را انتخاب می‌کنند.

نوشته شده در
بلاگ